Haber Karaisalı | Karaisalı Haber 05 Mayıs 2024
KARAISALI
Anasayfa » Uncategorized » Ekonomi » Varda’ya “Turizm Treni” seferleri başlıyor

Varda’ya “Turizm Treni” seferleri başlıyor

  • 20 Nisan 2024
REKLAM ALANI
Varda’ya “Turizm Treni” seferleri başlıyor

Adana – Hacıkırı ve Belemedik arasında haftalık olarak düzenli biçimde sefer yapması planlanan ‘Turizm Treni’ ilk seferini Çukurova Kalkınma Ajansı organizatörlüğünde, 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı katılımcılarına yaptı.

Türkiye’de son yıllarda gözde olmaya başlayan tren turizminden Karaisalı’da nasibini alacak, Çukurova Bölgesi’ndeki ilk seferde, Belemedik’te kahvaltı ile başlayan program; doğa yürüyüşü ve Alman kalıntılarının gezilmesi ile devam etti ve ardından Varda Köprüsü’nün de ziyaret edildiği program bünyesinde katılımcılar bolca fotoğraf çektirdi.

Çukurova Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Murat Torun, “Biz de bölgemizdeki en uygun rotalardan biri olan Belemedik ve hatta buna Varda Köprüsü’nü de dahil ederek bir tur programı planlamayı düşünüyoruz. Adana’dan hareket ederek insanların buradaki doğayı keşfederek Alman konutlarını görebileceği, aynı zamanda yöresel kahvaltı ederek Varda Köprüsü’nde fotoğraf çekilebileceği bir program. Günübirlik bir program planlanıyor.” Dedi.

Pilot uygulamanın başarılı olması halinde TCDD, hattı haftalık düzenli seferlere dönüştürmeyi ve seyahat acentaları tarafından paket programlar oluşturularak bölge turizminin daha da canlandırılmasını hedefliyor.

Bugünkü programa gelen Adana Milletvekilleri, Vali Yardımcıları, gazeteciler ve konukları tarihi Varda Köprüsü’nde; Karaisalı Kaymakamı Muhammed Huzeyfe Onur, Belediye Başkanı Bekir Şimşek ve ilçe protokolü karşılayarak misafir ettiler.

Etiketler:

REKLAM ALANI
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz