Haber Karaisalı | Karaisalı Haber 27 Temmuz 2024
KARAISALI
Anasayfa » Uncategorized » Spor » ‘Kızıldağ Altın Kemeri’ sahibini buldu

‘Kızıldağ Altın Kemeri’ sahibini buldu

  • 17 Nisan 2024
REKLAM ALANI
‘Kızıldağ Altın Kemeri’ sahibini buldu

Geleneksel Kızıldağ Karakucak Güreşleri’nde üç yıl üst üste şampiyon olarak altın kemerin daimi sahibi olmaya hak kazanan İbrahim Bölükbaşı, Karaisalı Belediye Başkanı Bekir Şimşek’in daveti üzeri avukatı ile birlikte ilçeye gelerek Başkan Şimşek ile bir araya geldi.

Başkan Şimşek yaptığı açıklamada, “Önceki dönemde yaşanan durumu düzeltmek ve güreşçimizin hakkını korumak adına gerekli adımları atarak, güreşçimize teslim edilmesi gereken altın kemeri gururla kendisine takdim ettik. Güreşçimiz, memnuniyet duygularını aktararak adaletin yerini bulmasında gösterdiğimiz çaba için teşekkürlerini iletti. Bu vesileyle, Karaisalı’mız ve belediyemiz adına, kamuoyunu da ilgilendiren bu konuyu çözüme kavuşturduğumuz için çok mutluyuz.
Sporcularımızın emeklerini ve başarılarını takdir etmek, onların yanında olmak bizim önceliğimizdir. Adil ve şeffaf bir yönetim anlayışıyla sporun ve sporcunun yanında olmaya devam edeceğiz.” dedi.

Karşılıklı antlaşmanın ardından 910 gramlık 24 ayar altın kemer başpehlivan İbrahim Bölükbaşı kemerini aldı.

İbrahim Bölükbaşı’da yaptığı açıklamada, Başkan Şimşek’e 2 yıldır çözülemeyen sorunu çözdüğü için teşekkür etti ve önceki yönetimle yaşanan bu olumsuzluk yüzünden Kızıldağ’da güreşlere katılmadığını ama şimdi Başkan Şimşek isterse güreşlere katılmak isterim dedi.

Bölükbaşı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada da “Kızıldağ Güreşleri Altın Kemerime Kavuştum Adana Büyükşehir Belediyesi, Karaisalı Belediyesi ile ortaklaşa düzenlediği Kızıldağ Karakucak Güreşleri’nde üç yıl üst üste başpehlivan olarak kemerin ebedi sahibi oldum. Dönemin Karaisalı belediye başkanı kemerimi vermedi. Bunun üzerine 2021 yılında açtığım dava 2023 yılında sonuçlanacak kemerin tarafıma verilmesine mahkeme heyeti karar verdi. 31 Mart yerel seçimlerinden sonunda Karaisalı Belediye Başkanlığını kazanan Bekir ŞİMŞEK başkanım bizzat telefonla arayarak kemeri vereceğini tarafıma bildirdi. Bugün Karaisalı belediyesine giderek Bekir Başkanım tarafından kemerimi teslim aldım. Göreve başladığı gün itibariyle bir hafta içerisinde kemerimi veren Bekir ŞİMŞEK başkanıma, Belediye yönetimine ve bu süreçte hukuk mücadelesini birlikte yaptığım Zübeyt AYDIN abime sonsuz teşekkür ederim.” dedi.

NE OLMUŞTU?
Adana Büyükşehir Belediyesi, Karaisalı Belediyesi ile ortaklaşa düzenlediği Kızıldağ Karakucak Güreşleri için 2018 yılında 910 gram 24 ayar altın kemer aldı.

Kemer, dönemin Spor Hizmetleri Şube Müdürü Kadir Gül, Daire Başkanı Halil Hızlısoy ve Karaisalı Belediye Başkanı Sadettin Aslan’ın imzalarıyla şampiyon pehlivana verilmek üzere Karaisalı Belediyesi’ne teslim edildi. 2018 ve 2019 yıllarında yapılan Kızıldağ Karakucak Güreşleri’ni pehlivanlardan İbrahim Bölükbaşı kazandı.

Güreşler, 2020 yılında ise Covid 19 salgını nedeniyle yapılamadı. Bir yıllık aranın ardından yapılan Karakucak Güreşleri’ni yine İbrahim Bölükbaşı kazandı.

Kurallar gereği üst üste 3 yıl boyunca şampiyon olan pehlivanın daimi sahibi olduğu kemer, pandemi nedeniyle müsabakalara bir yıl ara verildiği gerekçesiyle İbrahim Bölükbaşı’na verilmedi. Milli sporcu ise belediyeye dava açtı.

Etiketler:

REKLAM ALANI
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz