Haber Karaisalı | Karaisalı Haber 02 Mayıs 2024
KARAISALI
Anasayfa » Uncategorized » Ekonomi » Karaisalı’da göçerlere ‘güneş paneli’

Karaisalı’da göçerlere ‘güneş paneli’

  • 26 Şubat 2024
REKLAM ALANI
Karaisalı’da göçerlere ‘güneş paneli’
Tarım Reformu Genel Müdürlüğü, Etüt ve Projeler Daire Başkanlığı  tarafından, Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (IFAD) ek finansmanı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) iş birliğinde gerçekleştirilen Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi (KDAKP), kırsal dezavantajlı alanları avantajlı alanlara çevirmeye devam ediyor.

Karaisalı’da kırsalda yaşayan ve geçimlerini göçer hayvancılık yaparak sağlayan 18 aileye konakladıkları yerlerde elektrik ihtiyaçlarını karşılamaları için güneş enerjisi panel sistemi dağıtıldı.

İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu törende yaptığı konuşmada, kırsal alanlarda yaşamanın zorluğuna değinerek, “Bu zor şartlarda üretim yapmak da sizler adına diğer bölgelere göre daha zor. ” dedi.

Karaisalı Barakdağı Mahallesinden Adem Boran en az 6 ayı elektriksiz bölgede geçirdiğini ifade ederek, “Verilen güneş panelleri ışık ihtiyacımızı karşılayacak, bizi karanlıktan kurtaracak. Ürünleri koyduğumuz dolapları çalıştıracak, ürünü bozulmaktan kurtaracak” dedi.
Törende konuşmaların ardından Karaisalı ilçesinden 18, Aladağ ilçesinden 10 ve Saimbeyli ilçesinden 10 olmak üzere toplam 38 göçer aileye güneş enerjisi panel sistemleri İl Müdürü Kökçüoğlu tarafından teslim edildi. Aynı ailelere önümüzdeki günlerde konaklamada kullanacakları yaşam çadırları da dağıtılacak. Güneş enerjisinden elektrik üreten sistemlerin her biri, 510 watt gücünde olan 3 panel, 1 invertör ve 2 jel aküden oluşuyor.

Ayrıca bahçe sahibine ilaçlama yapmaları için akülü sırt pompası dağıtıldı.
Düzenlenen dağıtım törenine Kaymakam Muhammed Huzeyfe ONUR, Karaisalı Belediye Başkan Yardımcısı Rıfat Köroğlu, Karaisalı İlçe Tarım ve Orman Müdürü Şevki Altunbaş, siyasi parti ilçe başkanları ve hemşehrilerimiz katıldı.

Etiketler:

REKLAM ALANI
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz